Ett personligt designhem

Få har väl missat den hyllade designstudion Apparatus. Med sina innovativa idéer och stilsäkra sinnelag har duon Gabriel Hedifar och Jeremy Anderson tagit sig långt i inredningsvärlden och agerat trendsättare i många fall. Nu får allmänheten äntligen en chans att kika in i deras eleganta New York-lägenhet.

Skärmavbild 2017-04-01 kl. 17.06.33

In genom hallen möts man av geometriska mönster både på väggar och golv. Geometriska former är något som alltid funkar och i det här fallet samspelar de på ett harmoniskt sätt då alla är målade i samma färgschema. Redan här ser man en antydan till den förkärlek duon har för de blå-gröna färgnyanserna.

Skärmavbild 2017-04-01 kl. 17.05.02

Vidare in i vardagsrummet fortsätter samspelet mellan färger och material. De vita väggarna får rummet att kännas större och luftigare samtidigt som de framhäver möblerna och de andra färgerna i rummet för att skapa intressanta kontraster. Den beigea soffan från 70-talet passar utmärkt in i rummet och tiden, då vi aldrig tidigare sett så tydliga influenser från 70-talet i inredningsvärlden som vi gör idag.

Skärmavbild 2017-04-01 kl. 17.05.16

Vita väggar i all ära men här i något intressantare format. Som ni ser är de drömmiga panelväggarna prydda med en vit agatinspirerad tapet. Än en gånga har designduon lyckats pricka in en av årets hetaste trender. Jag älskar förövrigt det stilrena matbordet i svart marmor (liknande finns att köpa här) och den lite udda statyn i bakgrunden, som skänker själ till hemmet.

Skärmavbild 2017-04-01 kl. 17.05.28

I det långsmala köket ser man influenser från Frankrike och gränsen mellan ute och inne suddas ut tack vare det låga fönstret och de turkosa väggarna. Ett tips är att en randig matta kan få ett rum eller en korridor att se längre ut.

Skärmavbild 2017-04-01 kl. 17.05.55Skärmavbild 2017-04-01 kl. 17.06.10

Det är knappt jag finner ord att beskriva detta rum. Jag bokstavligen ÄLSKAR allt med det. De mörka, grå-blå väggarna, den tjusiga sänggaveln i svart skinn, kontrasterna som bildas när man blandar antika möbler med nya, konsten på väggarna och mattan på golvet. Allt i detta rum känns verkligen helt rätt!

Skärmavbild 2017-04-01 kl. 17.05.40Skärmavbild 2017-04-01 kl. 17.06.23

Likaså är detta rum otroligt smakfullt inrett och visar även att det kan vara minst lika snyggt att skippa sänggaveln som att ha en. Jag vill även slå ett slag för den drömmiga taklampan som duon själva designat åt sitt företag Apparatus. Den finns att köpa här.

Skärmavbild 2017-04-01 kl. 17.06.49

Sist men inte minst hör till lägenheten även en liten altan som Gabriel och Jeremy lyckats omvandla till en magisk oas. Här skulle i alla fall inte jag ha något emot att spendera mina morgnar och eftermiddagar smuttande på en kopp te.

Hoppas ni fann detta hem minst lika inspirerande som jag själv fann det! Lägenheten är stylad utav Helle Walsted och Bilderna är tagna av Wichmann + Bendtsen Photography för Elle Decoration. Ha det bra så hörs vi!

/A

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s