Ett mörkt compact living-hem

Hejsan! Efter att ha surfat lite på nätet och finkammat Pinterest efter inspiration så fann jag slutligen denna, otroligt välplanerade, mörka och trendiga etta på endast 24 kvm. Nämnde jag att den är väldigt mörk? 50 nyanser av grått (och svart) verkar gälla i denna fantastiska designlya belägen i Ryssland. Enjoy!

Vosgesparis+dark+apartment+1

Köket ligger under loftet och är otroligt snyggt och stilrent. Matta, mörkgrå skåpluckor och ett kylskåp i samma stil och färg får allt att kännas enhetligt. Belysningen (i form av spotlights) är snyggt dold i taket och den vita bänkskivan gör “rummet” mer intressant, likaså gör det vita hyllplanet som nästan tycks sväva över matplatsen. Allt känns så noga uttänkt och platsbyggt. Jag äskar stolarna designade av Charles Eames.

Vosgesparis+dark+apartment+2Skärmavbild 2016-08-22 kl. 18.59.12.png

Även om det kan vara svårt att se så är detta hem fullt av kontraster. Mest påtagligt är kanske det vita golvet mot de mörka väggarna eller den plufsiga soffan mot de raka möblerna. Men i hemmet ser vi även en intressant blandning av modern design och gamla sekelskiftesdetaljer. Det ser man tydligt här, då de låtit de gamla, stora, välvda fönsterna få ta plats och väggstuckaturerna vara kvar.

Vosgesparis+dark+apartment+3

Speglar är inte bara till för att spegla sig i, de reflekterar även ljus otroligt bra och funkar utmärkt som väggdekorationer. Jag gillar även hur de har placerat bordslampan på golvet, riktigt snyggt och nytänkande!

Vosgesparis+dark+apartment+6

Vidare upp för denna magiska trappa som även agerar rumsavdelare.

Vosgesparis+dark+apartment+5

Uppe på loftet ryms inte bara sovrum och walk-in closet utan även ett litet hemmakontor. Det rena träskrivbordet passar bra in i detta hem, likaså gör lampan i rostfritt stål. För att skilja på garderoben, sovplatsen och kontoret så har man valt att sätta upp en skena i taket och ett tygstycke. Snyggt och smidigt, man kan byta ut det när än man känner för att ändra om och det är inte alls skrymmande.

Vosgesparis+dark+apartment+9

The master bedroom. Vem skulle inte vilja krypa ner här efter en lång och hård arbetsdag?! Tyget bakom sängen agerar sänggavel och får sovplatsen att kännas mer ombonad och mysig, det gör även den slarviga bäddningen. En annan sak värd att nämna är att detta loft även är fullt av illusioner som ska få det att kännas större. Lägg t.ex märke till den osynliga spegeln (dvs en spegel utan ram) och att man valt att måla taket och ca 30 cm av väggen vitt för att få takhöjden att upplevas högre.

Vosgesparis+dark+apartment+8.jpg

Just nu tycker jag att det är otroligt snyggt att placera handfatet ovanpå bänken i badrummet, det skapar som en liten twist och handfatet blir mer av en dekoration. Notera även hur snyggt man har dolt tvättmaskinen bakom skjutdörrarna under handfatet. På så sätt tar den även upp mindre plats.

Tyvärr har jag inte funnit vem som fotat bilderna men lägenheten är stylad av Tatiana Shishkina för den ryska designfirman INROOM. Hoppas ni får en fortsatt mysig måndagskväll så hörs vi!

/A

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s