En av Sveriges dyraste lägenheter

19 nyproducerade lägenheter, 60 meter över Stockholms takåsar, alla med oslagbar utsikt, takterasser, 24 timmars room service och andra bekvämligheter som annars bara finns tillgängliga på hotell. Visst låter det härligt? Detta är vad som ingår i projektet The Continental Apartments. Ett lägenhetshus utöver det vanliga.

I december förra året såldes Sveriges dyraste lägenhet någonsin i detta hus. Den 418 kvm stora lägenheten gick för inget mindre än 104,5 miljoner kronor. Nu har Sveriges näst dyraste lägenhet sålts i samma hus och ack så snygg den är!

ESNY-Continental-apartments-Foto-Jesper-Florbrandt-7-700x1050

Köket är så stilrent det bara kan bli. Matta, grå skåpluckor utan beslag och en enkel svart köksgrupp. Jag älskar idén med att ha rostfritt stål på väggen bakom köksbänken istället för kakel eller vit marmor som vi är så vana vid att se nu för tiden. Praktiskt nytänkande och otroligt snyggt helt enkelt. Pricken över i:et i detta kök är givetvis den fantasifulla mässingslampan.

ESNY-Continental-apartments-Foto-Jesper-Florbrandt-8-700x1050ESNY-Continental-apartments-Foto-Jesper-Florbrandt-10-700x1050

Jag bara älskar detta vardagsrum, den ljusa skinnsoffan på höga ben av stål, de inramade fotografierna som får förbli oupphängda och dagbädden från Fritz Hansen. För att inte tala om den magnifika utsikten över Stockholm. Allt känns bara helt rätt.

ESNY-Continental-apartments-Foto-Jesper-Florbrandt-12-700x467

På det vackra soffbordet i marmor trängs böcker och magasin med trendiga inredningsdetaljer och gröna kvistar. Allt samspelar i en härlig harmoni.

ESNY-Continental-apartments-Foto-Jesper-Florbrandt-1-700x1050ESNY-Continental-apartments-Foto-Jesper-Florbrandt-3-700x1050

Den stilrena men eleganta enkelheten följer med in i sovrummet, likaså gör den fantastiska utsikten. Den svarta sänggaveln, de härligt ostrukna sängkläderna i linne och de gråa gardinerna som går från tak till golv får rummet att kännas ombonat och välkomnande. Jag gillar även den uppfinningsrika sänglampan.

ESNY-Continental-apartments-Foto-Jesper-Florbrandt-2-700x1050

Marmor är vackert i alla lägen och marmor tillsammans med silverdetaljer är nog en av världshistoriens mest underskattade kombinationer. Så snyggt!

Det var allt. Vill du veta mer om The Continental Apartments och vill se fler bilder så kan du besöka deras hemsida här. Du kan även kika in på den ansvariga mäklarbyråns hemsida här, inga mindre än Eklund Stockholm New York. Lägenheten är stylad av Maria Karngärde och fotona är tagna av Jesper Florbrant.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s