9 Compact Living-knep

Här är ett inlägg tillägnat alla er som sitter och gruvar er över hur ni ska inreda er lilla lägenhet och hur ni ska utnyttja era kvadrat på bästa möjlig sätt. Var ska man få plats med allt, hur får man det att kännas större och finns det utrymme att sätta en personlig prägel? Jag hoppas med detta inlägg att jag besvarar alla frågor ni har om Compact Living. Bilderna som följer nedan är på en otoligt fin, liten, kvadratsmart lägenhete som låg ute på hemnet för ett tag sedan.

b74308c318a475aa4bfd463e2fc8eeb0

1. Speglar

Speglar är förutom ljusa väggar mitt absolut bästa tips. De både reflekterar ljus samt skapar en synvilla så rummet känns större än vad det egentligen är. Ett smart knep är att sätta speglar mellan de övre köksskåpen och de undre, om ni inte förstår vad jag menar så ser ni det på bilden ovan.

2. Glasdörrar

Eftersom det handlar om att sprida ljuset i lägenheten på bästa möjliga sätt så är öppna ytor A och O, om lägenheten inte är så öppen så rekomenderer jag glasdörrar eller ja, mer än en glasdörr kan ju bli för mycket. Satsa därför på en stor fransk glasdörr, förutom att den får lägenheten att upplevas större så gör den även ditt hem mer personligt!

3. Mattor

Superbra för att “rama” in rummet, eller skapar rum i rummet, om man säger så. Ger lägenheten en mer “färdig” look och sätter en sista personlig prägel på rummet. 

68a651f4b60b194fffbd6a8795d5393a

4. Gardiner från tak till golv

Tyger och gardiner är vida kända för att göra rummet mindre, något man till varje pris vill undvika när man inreder ett litet hem. Men om man har gardiner från tak till golv så skapar det en upplevd känsla av rymd och högre takhöjd. Att använda sig av takskenor från exempelvis IKEA är ett bättre val än klassiska gardinstänger om du vill få din lägenhet att kännas större. Ljusa gardiner med visst ljusinsläpp är också att rekomendera.

5. Ljusa väggar

Till det allra viktigaste, ljusa väggar. Detta knep tror jag alla känner till. Väggar i ljusa färger reflekterar ljus och gör rummet större än om man skulle använda sig av mörka färger på väggarna.

6. Led-lampor under skåp

Belysning, belysning och återigen belysning. Genom att ha ledlampor under skåp så förtydligar man avståndet mellan skåpet och golvet = mer tymd, får takhöjden att verka högre och sätter en modern prägel på lägenheten.

aa516f72ba0ee4e6324bdcc72bdf2bfb

7. Köksö

En köksö är superpraktiskt, fungerar bra både som arbetsyta och matplats. Ännu mer praktiskt blir det om det finns möjlighet att skjuta in barstolarna under köksön. Så tar man fram dem endast när de behövs.

5caf56587393b80c2ae7853586abad96

8. Sängloft

Toppenbra knep, då behöver man inte tänka på var sängen ska få plats eftersom om man har den längs med taket så har man plats med saker under den också!

9. Förvaring

Förvaring är det viktigaste att tänka på när man bor litet. Platsbyggda skjutdörrar och hyllor på väggen är två förslag eftersom båda tar upp lite plats.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s