Inred med 2500 kr- “Växtligt” Vardagsrum

Skärmavbild 2015-08-10 kl. 10.58.29

Ja, här kommer andra delen i mitt projekt- Inred med 2500 kr, hoppas ni tycker om det! I detta inlägg tar jag mig an vardagsrummet och gör det till ett grönt och fräscht rum fyllt med liv.

1. Måla halva väggen-

Ett budgettips är att måla halva väggen istället för hela. Det blir både fint och är billigare. På Flügger Färg kostar 10 liter färg 1 285 kr. Måla halva väggen i någon ljus färg t.ex pistagegrön som jag föreslagit i kollaget. Köp antingen maskeringstejp (vilket jag inte räknat in i budgeten) och måla efter en rak linje eller så målar du ojämt med flit med en roller. En roller-rulle och ett rollerskaft på Flügger kostar sammanlagt 86 kr. Länkarna finner du nedan.

http://flugger.se/Faerg/Inomhus/Vaeggfaerg/Vaeggfaerg_Flutex_7S(FLUTEX%207S).aspx

http://flugger.se/Faerg/Maaleriverktyg/Maalarrulle/Fin_vaeggrulle(BESTLON).aspx

http://flugger.se/Faerg/XSaleMaleruller/XSaleProflon/Quick_Rollerbygel_kort_skaft(QUICKKORT).aspx

2. Inga ramar, billig konst-

Herbarium är enligt mig bland det finaste som finns att ha på väggen och inte särskillt dyrt heller. Det bästa av allt är att de inte kräver några ramar utan gör sig nästan bäst på en lina (som går från ett hörn till ett annat över en vägg) i fina klädnypor i trä. På Blocket fann jag dessa herbarium för endast 80 kr, passa på!

http://www.blocket.se/stockholm/Retro_franska_affischer___herbarium__industri_57721357.htm?ca=11&w=1

3. Nya textilier-

Jag vet att jag tjatar mycket m textilier men de är ju lika viktiga som allt annat, om inte viktigare. Det är dem som får ditt hem att kännas ombonat, välkomnade och mysigt. Ett enkelt sätt att piffa upp soffan är med nya fina kuddar. Mina favoriter finner du nedan.

http://www.ellos.se/search?Ntk=All&Ntt=Kudde+Dahlia

http://www.hm.com/se/product/28705?article=28705-L

4. Nytt soffbord-

Nu när du har piffat upp soffan så kräver den sitt passande soffbord. Jag fan ett hörnbord (men som funkar lika bra som soffbord) på Jysk för 235 kr, se nedan.

http://jysk.se/vardagsrum/hornbord/soffbord-price-star-l-bambu-vit

5. Lampa-

Här kommer lampan igen, det som får allt att hänga ihop. En vacker italiensk lampa med snirkliga blommor tycker jag passar bäst med denna inredning, och exakt en sådan jag ville ha fann jag på Blocket för 500 kr!

http://www.blocket.se/stockholm/Kul_taklampa_med_blommor_61887454.htm?ca=11&w=3

6. Ljus och Ljuslyktor-

Ljusen sätter stämningen, gör det mysigt på kvällen och lyser upp den mörka vintern. Men vad är ljus utan dess ljuslyktor? De billigaste ljuslyktan du kan finna är gamla glasflaskor, i denna inredning tycker jag att gröna passar bäst. Kombinera med denna fina rosa ljuslykta för endast 19.50 kr från H&M Home.

http://www.hm.com/se/product/29301?article=29301-D

7. Växter-

Växter är levande ting, de skänker liv till ditt hem. Det gör det lättare för dig att andas och de ger en rofylld stämning. Just därför ska du ha många utav dem. De behöver inte vara pråliga i massor med färger och blommor, utan jag tycker att det är minst lika fint med de helt gröna, lite mer diskreta växterna.

https://www.blomsterlandet.se/Vaxter-och-tillbehor/Inne/Krukvaxter/Gronvaxter/Flasklilja/?

8. Kataloger-

Kataloger med fint omslag är supersnygga bordsdekorationer. Själv tycker jag att ELLE Decorations omslag är väldigt fina. Tänk på att vissa av färgerna i rummet ska gå igen i katalogomslagen för att skapa en enhetlig men hemmatrevlig look. Ha gärna fler än en på soffbordet, redå att bläddras i efter en dag på jobbet. ELLE Decoration kostar 59 kr st. Jag har räknat in två tidningar i budgeten.

Kostnad totalt- 2 505 kr

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s