Billiga, unika och supersnygga ljus

Det är himla lätt att göra blockljus i t.ex glasburkar, koppar, snäckor eller fina gamla dricksglas. Allt du behöver är vekar, behållare för ljuset och gamla färgkritor som du inte har någon nytta av längre. Här får du steg för steg instruktioner:

1. Finn en behållare som passar bra.

2. Knyt fast en ljusveke på en penna/tändsticka/glasspinne och placera pennan/tändstickan/glasspinnen tvärs över öppningen på behållaren med veken gåendes nedåt i behållaren och nudda botten. Om du vill göra ljus i snäckor så kan du ta veken från värmeljus.

3. Smält kritor i de färger som du vill ha. Olika färger på kritor ska vara i olika kastruller eller så testar du att blanda och skapa nya färger. Om du gör ljus i snäckor och har brytit sönder massa värmeljus för att komma åt veken, så går det lika bla att smälta stearinet i värmeljusen i en kastrull förslagsvis i vattenbad och använda det istället för kritstearin. det blir helt enkelt som värmeljus i snäckor.

4. Häll i den/de smälta kritan/kritorna i behållaren. Vill du göra ett randigt ljus i t.ex ett glas så kan du varva med olika färger. T.ex ha i vit först, sedan låta det stelna, för att ha ett blått lager ovanpå det vita, låta det stelna och ha på ett rött lager på det osv. Du kan också tilta behållaren lite och hälla på ett lager krita. Sedan byta färg och tilta behållaren åt andra hållet, låta det stelna och fortsätta på samma sätt.

5. Låt kritstearinet stelna. Klart, perfekt som present!

Lite inspiration…

22-Amazing-DIY-Candles-and-Candles-Holders-Ideas-11

//Länk till bild//

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s