Varianter på blomkrukor

Alldeles för många dricksglas? Alldeles för många muggar som aldrig används? Eller kanske har du massa gamla glasburkar som du bara vill bli av med..?

Tänk på att alla dessa går att använda som finfina blomkrukor. När man t.ex ska plantera lökar så varför inte göra det i dricksglas eller i gamla glasburkar? Så får rötterna synas. Och vem har sagt att färska örter ska stå prydligt vid diskon och växa i krukor? De kan väl lika gärna få växa i fina gamla muggar på matbordet eller i fönsterbrädan.?!

När jag pratar om gamla glasburkar så menar jag allt från syltburkar till gamla olivburkar. Bara du diskar ur burkarna, sopsorterar locken och lägger burkarna i varmt vatten ett tag så ettiketten försvinner, så fungerar alla typer av burkar.

Om du väljer att plantera i muggar eller dricksglas så tänk på att de inte får vara för små, rötterna måste ju få plats att växa. Tänk också på att lökar gillar ljus så ställ löken i ett fönster där mycket ljus kommer in. Vattna lökarna som vanliga krukväxter.

Lite inspiration…

image image

// Länkar till bilderna finner du här och här//

Advertisements

One Reply to “Varianter på blomkrukor”

  1. Vilken fin ide att plantera blommor i koppar! Det kommer jag att ta med mig härifrån! För övrigt en jätteinspirerande blogg 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s