Porslinet en viktig detalj

Porslinet är nog kökets viktigaste detalj, speciellt i ett lantligt hem därför ska det alltid få ta plats och synas. Det finns mängder av porslin och lika många sätt att på ett snyggt och synligt sätt förvara det.

Mitt tips är att du ska ha en färg i ditt hem som återkommer i nästan alla detaljer. Ett exempel är att köra på grädd eller äggskals-vitt på alla väggar utom en vägg i varje eller de flesta rummen i ditt hem. Den väggen kan prydas med en tapet med med detaljer i någon tydlig färg som förekommer mycket i tapeten. Den färgen är även den du ska satsa på när du väljer porslin. Då får ditt hem en sammanhängande look.

Men tänk också på att mixa och matcha med porslinet, det finns ingenting tråkigare än att allt porslin ser exakt likadant ut eller att allt kommer från samma serie. Det var inte så människorna ut på landet hade det förr. Det ska dock finnas en “röd” tråd, färgen. Sedan kan du ha vissa tallrikar som är mönstrade i någon färg och sedan kan du ha några som går i helt i den färgen som är på mönstret i de andra tallrikarna/skålarna.

Porslin kan även finnas på mer ställen än i köket, t.ex i sovrummet. Om du verkligen vill skapa känslan av ett lantligt sovrum så kan du ha en liten “hygienhörna”. Den hörnan involverar ett litet bord med en fin porslinsskål och kanna samt en liten potta i porslin eller emalj. Denna lilla hörna fanns i nästan alla lantliga hem förr.

Tips:

Om du funderar på att ha porslinsknoppar på skåpen i ditt kök tänk på att dem ska matcha tallrikarna.

Porslin var dyrt förr i tiden så om du vill uppnå så lantlig stil som möjligt i ditt hem använd träknoppar istället.

Ställ ALDRIG in porslin i ett skåp där man inte kan se det! Porslin är lika mycket en prydnad som någonting praktiskt och det ska få ta plats och synas, mitt tips är att ställa porslinet på öppna hyllplan i ditt kök.

Om du kör på öppnahyllplans-idén tänk på att dessa hyllor ofta samlar på sig mer damm än i ett skåp så använd en våt trasa och torka av hyllorna så ofta som möjligt.

images-9images-8

Det var det här jag menade med att ditt hem skulle få en sammanhängande look, men släng gärna in lite mönstrade tallrikar också!

img_1977_51ae0ce9e087c319e46597cc

Här ovan är den lilla hygienhörnan jag pratade om.

//Länkar till bilderna finner du här och här//

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s